Nyári közösségi szolgálat

2021. június 24.

A magyar érettségihez szükséges közösségi szolgálat: akár a nyári szünetben is


A magyar érettségi megszerzéséhez nélkülözhetetlen, 50 órás közösségi szolgálat a nyári szünetben is elvégezhető, ha éppen most van rá időd. A szünidőben naponta összesen 5 óra számolható el közösségi tevékenységként.

A közösségi szolgálat keretében bekapcsolódhatsz egészségügyi, szociális, jótékonysági, oktatási, kulturális, közösségi, környezet- és természetvédelemi, katasztrófavédelmi, óvodás korú vagy sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal vagy idős emberekkel végzett közös, vagy sport- és szabadidős órákba.

Mielőtt elkezdenéd!

Ha eldöntötted, hogy hol, melyik intézménynél, szervezetnél vagy egyesületnél szeretnél közösségi tevékenységet folytatni, érdeklődj, van-e már Együttműködési Megállapodásuk az iskolánkkal. Ha már van, akkor nincs más dolgod, mint a Közösségi Naplódban vezetni az ott töltött órákat, és ezeket aláírással igazoltatni a szervezet mentorával (vezetőjével).

Ha még nincs Együttműködési Megállapodásunk, akkor első lépésként ezt kell aláíratnod. Ez esetben írj egy email nekem (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), írd le, milyen szervezetnél, kb. hány órát és milyen tevékenységet szeretnél folytatni. Ha egy ilyen levelet kapok, válaszképpen elküldöm a Megállapodási Szerződést, amit két példányban kell majd aláíratnod a fogadó szervezettel.
 
Az Együttműködési megállapodásnak tartalmaznia kell a megállapodást aláíró felek adatain és vállalt kötelezettségein túl a foglalkoztatás időtartamát, a végzett tevékenységeket, a mentor nevét és feladatkörét.

Amennyiben nálad van a Közösségi Naplód, a Megállapodás aláírása után ebbe vezetheted a tevékenységi órákat (dátum, hány óra, mit csináltál) Ha még nincs Közösségi Naplód, úgy egy külön füzetbe vagy lapra is írhatod az óráidat, amit majd a tanévkezdés után a Naplódhoz csatolhatunk.

Bármilyen kérdésed van a közösségi tevékenységgel kapcsolatban, írj bátran!


Szép nyarat, jó munkát kívánok!
F. Nagy Ágnes koordináló pedagógus

Elérhetőség

Cím: 1126 Budapest Orbánhegyi út 39-45.

  • Porta: +36 1 224 7560
  • Titkárság: +36 1 224 7561
  • Tanári szoba: +36 1 224 7562

 

Látogasson meg minket a facebook oldalunkon.

Fenntartó

 

Budapesti Osztrák Iskola Alapítvány

Adószám: 19639666-1-43

Bankszámlaszám: 18400010-03508923-40100018

Oberbank AG Magyarországi Fióktelep, 1062 Budapest, Váci út 1-3.

OM azonosító: 035302

 

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi tájékoztató

Ön itt van: Visszatekintés Nyári közösségi szolgálat